میراگر ویسکوز مایع (VD)

میراگر ویسکوز مایع (دمپر ویکسوز) شرکت Road

میراگر ویسکوز چیست؟

اجزای اصلی یک میراگر ویسکوز (دمپر ویسکوز)
اجزای اصلی میراگر ویسکوز (دمپر ویسکوز)
اجزای اصلی میراگر ویسکوز

سیستم های میراگر ویسکوز مایع (Viscous Fluid Damper) یا همان دمپر ویسکوز، تجهیزاتی هیدرولیکی هستند که جهت استهلاک انرژی جنبشی ناشی از ارتعاشات لرزه ای یا مقابله با ضربات بین سازه ها، به کار می روند. این تجهیزات متنوع اند و می توانند به گونه ای طراحی شوند که بار مورد نظر (مثلاً بار زلزله و باد) را مستهلک نموده، ولی در برابر باقی شرایط مانند حرکات ناشی از حرارت، اجازه ی حرکت آزادانه را به سازه بدهند.

میراگر ویسکوز مایع شامل سیلندر روغن، مایع ویسکوز، پیستون، میله پیستون، پوشش محافظ داخلی و سایر بخش های اصلی است. پیستون باید حرکتی متقابل را در سیلندر روغن ایجاد نماید. پیستون محاط در ساختار میراگر بوده و سیلندر روغن پر از مایع میراکننده است.

میراگر ویسکوز اولین بار در قرن نوزدهم به منظور خنثی‌ سازی اثرات ضربه توپ در کشتی‌ ها مورد استفاده قرار گرفت. بعدها استفاده از این وسایل در صنعت هوا فضا برای پرتاب موشک و صنایع نظامی گسترش زیادی یافت. تا اینکه در نیمه اول قرن بیستم از این تکنولوژی در کارخانه های خودروسازی نیز استفاده شد. ورود میراگر ویسکوز به صنعت ساختمان با انجام آزمایشاتی در دانشگاه بوفالو آغاز شد. در واقع می‌ توان با استفاده از سیالات به شکل مؤثری برای دستیابی به سطح مطلوب کنترل ارتعاشات دست یافت. تلاش‌های اصلی برای توسعه میراگرهای ویسکوز  جهت مصارف سازه‌ای در طی سال‌های گذشته، با بهره‌گیری از تجارب صنایع سنگین و نظامی صورت گرفت. یک روش طراحی سهل الوصول بر اساس الگوی پیستون کلاسیک می‌ باشد. در این مورد استهلاک انرژی با تبدیل انرژی مکانیکی به حرارت، از طریق ایجاد تغییرشکل در یک ماده ضخیم و بسیار لزج به واسطه یک پیستون، به انجام می‌ رسد.

دمپر ویسکوز  چگونه عمل می کند؟

 

وقتی سازه با محرکی خارجی (مانند ارتعاش باد و زلزله) مواجه شود، دچار تغییر شکل شده و دمپر (میراگر) را به حرکت وا می دارد. در این حالت در بین دو سر پیستون در دمپر، اختلاف فشار ایجاد می شود. در این شرایط مایع ویسکوز میان پیستون و محفظه دمپر ویسکوز حرکت کرده و به واسطه لزجت خود، موجب میرایی و تبدیل انرژی مکانیکی به حرارتی (استهلاک انرژی) می شود. این امر موجب کاهش ارتعاشات در سازه می شود. در واقع وقتی دو سر دمپر با سرعت نسبت به هم از یکدیگر دور یا به هم نزدیک شوند، پیستون مرکزی بین یک محفظه پر شده از سیال سیلیکونی حرکت می کند. با حرکت پیستون، سیال برای ثابت ماندن حجم در دو طرف پیستون مجبور است از روزنه‌هایی که در اطراف و مرکز پیستون تعبیه شده است، عبور کند. به‌ دلیل ریز بودن روزنه‌های پیستون سرعت سیال در سمت خروجی بسیار زیاد است. بنابراین تقریباً تمام فشار بالادستی به انرژی جنبشی تبدیل می شود.

برج مرکز بین المللی جینگ پنگ، مجهز به ۸۹ عدد میراگر ویسکوز شرکت Road

میراگر ویسکوز مایع در کجا قابل استفاده است؟

 

میراگر ویسکوز مایع، امروزه به شکل گسترده ای در مهندسی سازه به عنوان راه حلی بسیار مؤثر در استهلاک انرژی، به کار می رود:

  • ساختمان های مسکونی، اداری، مجتمع های بزرگ تجاری و ساختمان های بلندمرتبه و با دهانه های بزرگ.
  • مراکز مدیریت بحران مانند بیمارستان ها، مدارس، ساختمان های مهم دولتی، مراکز آتشنشانی، ساختمان های نظامی و انتظامی و …
  • مصارف صنعتی مانند استفاده در سازه ی کارخانه ها، تجهیزات صنعتی و …
  • پل های راه و راه آهن.
  • مصارف نظامی.
  • نیروگاه ها، پتروشیمی و …

 

میراگر ویسکوز مایع نصب شده در ساختمان ـ میراگر ویسکوز مایع نصب شده در پل

نمای از میراگر ویسکوز شرکت Road
آزمایش بارگذاری بر روی میراگر ویسکوز در کارخانه Road
آزمایش بارگذاری بر روی میراگر ویسکوز در کارخانه Road

چرا میراگر ویسکوز شرکت Road ؟

 

اختراع نسل سوم میراگرهای ویسکوز

 

با رعایت مقررات و قواعد صنعت، شرکت Road نسل سوم میراگر ویسکوز مایع با راندمان بالا را، بر اساس بیش از ۲۰ سال سابقه در تولید محصولات میراگر، توسعه داده است. این تجهیزات مناسب برای به کارگیری در ساختمان سازی، پل ها و سایر پروژه های بزرگ عمرانی می باشد. Road صاحب حق معنوی انحصاری برای میراگر ویسکوز مایع نسل سوم می باشد.

نسل سوم FVD روغن سیلیکونی با ویسکوزیته کم را جهت دستیابی به خصوصیات میرایی مورد نظر طبق نظریه ی جریان سیال در حفره کوچک، به کار می برد. در نسل سوم این میراگر، طراحی ساختار، عمر مفید و قابلیت اطمینان آن ها، در قیاس با نسل های اخیر این محصولات، دچار تحول و تغییراتی عظیم شده است. این نسل بالاترین سطح فناوری را در میان انواع میراگر ارائه می کند.

 

تأمین کننده ای با خدماتی کامل در زمینه ی تجهیزات میراگر

 

شرکت Road تأمین کننده ی حرفه ای تجهیزات استهلاک انرژی و سازنده ی انواع تحهیزات میراگر در چین است. تمام تمرکزش متوجه به تولید و توسعه ی انواع تجهیزات میراگر است. محصولات اصلی آن شامل میراگر ویسکوز (VFD)، میراگر جرمی تنظیم شونده (TMD)، مهاربند کمانش تاب (BRB)، میراگر فلزی تسلیمی (MYD)، کمک فنر هیدرولیکی و گیره های فنری است. محصولات شرکت Road به طور گسترده ای مورد استفاده قرار گرفته و توسط مشتریان داخلی و خارجی (جهانی) در حوزه ساختمان سازی، مهندسی پل، نیروگاه، پروژه های هسته ای، نظامی و سایر حوزه ها مورد پذیرش قرار گرفته است.

 

انجام آزمایش های کنترل کیفیت بر محصولات

 

شرکت Road بر روی تمامی محصولات پیش از فروش تست انجام می دهد. تجهیزات اصلی تست Road شامل یک دستگاه بارگذاری دینامیکی ۳۵۳۰ کیلونیوتنی، یک دستگاه بارگذاری استاتیکی برای میراگر، یک دستگاه بارگذاری دینامیکی برای میراگر، یک دستگاه تست برای آویزهای فنری و یک دستگاه برای کمک فنرها می باشد. این دستگاه امکان انجام آزمایشات بارگذاری را برای تمامی انواع تجهیزات میراگر مهیا می کند.  کیفیت بالا و تضمین آن مهمترین موضوع برای این شرکت است.

دستگاه تست ۳۵۳۰ کیلونیوتنی شرکت Road
دستگاه تست ۳۵۳۰ کیلونیوتنی شرکت Road

* استفاده از مطالب این صفحه با ذکر منبع و لینک مستقیم به آن، بلامانع است.

 

جهت مطالعه بیشتر در زمینه میراگر ویسکوز به سایت شرکت Road و برای یافتن مطالب عمومی در زمینه سیستم های میراگر، به صفحه معرفی سیستم های میراگر (دمپر) مراجعه نمایید.