ملاحظات نهایی
فعال سازی میراگر اصطکاکی
قبل از اقدام به طرح دقیق اعضای سازه ای، باید اطمینان حاصل کنید که نیروهای ایجاد شده در المان های مهاربندی “Link” منتج به لغزش (فعال شدن) میراگر اصطکاکی در سازه واقعی می شود. شما پیش از اطمینان از این مطلب که همه تجهیزات دمپر اصطکاکی تحت اثر زلزله طرح می لغزند، نباید اقدام به طرح دقیق اعضای سازه ای نمایید. چرا که در صورت عدم لغزش، میراگرها استهلاک انرژی نخواهند داشت و کارایی طرح در پروژه شما به خطر می افتد.
کنترل کمانش
اگرچه دمپر اصطکاکی به طور مشابهی در کشش و فشار کار می کند، اطمینان از عدم کمانش مهاربندهای متصل به این سیستم ها ضروری است. در این کنترل، سطح مقطع مورد استفاده برابر است با سطح مقطع مهاربند متصل به میراگر اصطکاکی و طول در نظر گرفته شده “L” برابر است با طول مهاربند به علاوه طول میراگر.
نسبت سختی جانبی
فرض کنیم که شما برای میراگر اصطکاکی مورد مطالعه در این مثال (۳۵۰ کیلونیوتنی)، به دلیل پاسخگویی در کنترل کمانش، داشتن ضخامت کافی جهت جوش پذیری و موجود بودن در بازار، مقطع قوطی HSS 150×۱۵۰×۸ را برای مهاربند انتخاب نموده اید. همانطور که در گام سه نیز عنوان شد، رابطه ای که به کنترل و بررسی آن علاقه داریم را در شکل مقابل می بینید:
این نسبت باید تقریباً در همه طبقات برابر باشد (با تغییرات ۱۵+/- %)، این نسبت باید حتماً از ۰/۵ بزرگتر و در حدود ۰/۷ باشد.
زمانی که تغییرات کوچکی وجود دارد، حتما باید اطمینان حاصل نمود که در یک طبقه خاص این نسبت همواره از طبقه پایینی بزرگتر باشد.
* استفاده از مطالب این صفحه با ذکر منبع و لینک مستقیم به آن، بلامانع است.